Lazer Epilasyon Nedir?
Lazer epilasyon, lazer teknolojisiyle en kisa sürede agrisiz bir sekilde istenmeyen tüylerden güvenilir ve etkin bir sekilde kurtulma yöntemidir. Lazer isini, çok kisa sürelerle deriye gönderilir ve bu isin kil gövdesi ve kil kökü tarafindan emilir. Isin kil kökünü isitir. Kil kökünde meydana gelen yüksek isi, kökün tahrip olmasini saglar. Böylece cildin üst tabakalarina zarar vermeden kil dökülür ve bir daha da çikmaz. Bu yöntemde lazer isinlari, kil kökünü tahrip eder, kili çevreleyen dokuya ise herhangi bir zarar vermez.
Lazer isigi, bildigimiz isiktan farkli olarak, isigin tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayilmasidir. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanilarak kalici ve saglikli olarak yok edilmesidir. Milisaniyelik atislarla cilde uygulanan lazer isini, kila rengini veren melanin pigmenti tarafindan emilir ve çevre dokuya zarar vermeden seçici olarak kil kökünde yogunlasir. Kil kökünde isi olusturur ve kil kökünü tahrip eder.
Lazer epilasyonda kullanilan cihazlarin birbirinden farki nedir?
Gelisen teknolojiyle birlikte tip dünyasinin birçok alaninda kullanilmak üzere hergün yeni bir lazer üretilmektedir. Lazer epilasyonda kullanilan cihazlar; lazer isiginin dalga boyuna, sogutma sistemine, büyük alanlari otomatik olarak tarama yapabilme özelligine, hizina, etkinligine bagli olmak üzere farklar göstermektedir. Kullanilan cihazlarin güvenilir ve etkin olmasi icin mutlaka FDA onayli olmasi gerekir.
Epilasyon amaçli kullanilan lazer tipleri 3 çesittir.
Diode Lazer Epilasyon
Diode lazer, istenmeyen tüylerin azalmasini amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazerin dalga boyu diger lazer yöntemlerine göre daha uzun oldugu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre degisiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadir.
Alexandrite Lazer Epilasyon
Pratik ve etkili bir yöntem olan Alexandrite lazer, teknik özelliklerinden dolayi sadece açik cilt tiplerinde kullanilabilmektedir. Koyu tenli kisilerde bu lazerle uygulama yapmak yan etki ihtimalini artirmaktadir. Alexandrite lazerin yüz, boyun gibi bölgelerde kullanimi ince tüylerde artisa neden olabilmektedir. Bu bölgelerde kullanimi cilt tipi açik renk olsa bile önerilmemektedir. Alexandrite lazer, melanin tarafindan iyi tutulmaktadir. Bu nedenle sadece açik cilt tiplerinde kullanilabilir. Bu lazer sistemi, dogru seçilmis kimselerde çok iyi sonuç verir. Fakat yüz gibi riskli bölgelerde tüy azalmasi yerine tüy artisina neden olabilir. Sirt, omuz, kol bölgeleri de bu lazerin etkinliginin düsük oldugu bölgelerdendir.
Nd Yag Lazer Epilasyon
Çok koyu cilt tipleri için gelistirilmis bir sistemdir. Oldukça agrili olmasi ve diger iki lazere oranla bu lazerin kullanim alanini kisitlar. Çok dikkatle seçilmis durumlarda, nadir olarak kullanilan bir lazerdir. Diode, Alexandrite ve Nd Yag lazerler epilasyon amaçli kullanilan lazer sistemleridir. Her biri farkli durumlarda yani kisinin deri rengi, kil tipi, uygulanacak bölgeye göre tercih edilebilmektedir.
Lazer Epilasyon Isleminin Basarisi Nelere Baglidir?
Cihaz Seçimi
Basarili bir lazer epilasyon uygulamasi için ilk adim, dogru cihazin seçimidir.
Cilt Rengi
Uygulama yapilacak kisinin cilt renginin açik olmasi, uygulamada avantaj saglar. Çünkü açik cilt tiplerinde doz artisi daha rahat yapilabilir. Lazer dozu ne kadar yüksek olursa basari o kadar artar.
Kil Rengi
Lazer epilasyon uygulamalarinda kalin killarda etkinlik fazla olur. Bu sebeple kil ne kadar koyu ise lazer epilasyon o kadar basarili olur. Ince tüylerde ise etkinlik çok az olur ya da hiç olmaz. Diode lazerler, bir kisim iyi seçilmis ince tüylerde etkinlik saglayabilir.
Epilasyonun Uygulanacagi Bölge
Epilasyonda en zor bölgelerden biri yüz bölgesidir. Yüz bölgesi için diode lazerler en ideal seçimdir. Alexandrite lazer yüz bölgesinde tercih edilmemelidir. Koltuk alti, genital ve alt bacak bölgesi lazer epilasyona en iyi cevap alinan bölgelerdir.
Cinsiyet
Kadinlar lazer epilasyon için daha avantajlidir. Erkeklerde basari ortalamasi kadinlara oranla daha düsüktür. Kadinlarda hormonal nedenli tüylenme varsa, hastaligin tedavi edilmesi gerekmektedir.
Lazerle Epilasyon Uygulamasi Nasil Yapilmaktadir?
Lazer cihazinda üretilen lazer isinlari, bir el aleti ile cilde uygulanir. 15 mm çapindaki bir alan, her seferinde tek tek atislarla taranir. Lazer epilasyon islemini yapan ve yaptiran kisiler, islem sirasinda mutlaka koruyucu gözlük takmalidir.
Lazer Epilasyon Uygulama Bölgeleri
Koltuk Alti Lazer Epilasyonu
Genital Bölge Lazer Epilasyonu
Bikini Bölgesi Lazer Epilasyonu
Bacak Lazer Epilasyonu
Yüz Lazer Epilasyonu
Sirt Lazer Epilasyonu
Gögüs Lazer Epilasyonu
Kol Lazer Epilasyonu
Ense Lazer Epilasyonu
Sir Agda Nedir?
Çam agaçlarindan elde edilen reçinenin belirli islemlerden geçirilerek agdaya dönüstürülmüs halidir. Sir agda seker içermedigi için kil köklerini beslemez. Aksine kil köklerini zayiflatarak kil çikis sürelerini uzatir. Sir agda ile cilt üzerindeki ölü tabaka da alindigindan vücuda dogal bir peeling yapilmis olur. Böylece cilt tazelenir.
Sir Agda Kullanimi
Sir agda epilasyon yöntemleri arasinda en saglikli ve zahmetsiz olanidir. Diger yöntemler kil köklerinin güçlenmesine neden olurken sir agda kullanimi ile kil kökleri zayiflar ve uygulama sikligi giderek azalir. Uygulama sirasinda derideki ölü hücreleri alarak cildin canlanmasini saglar. Tamamen dogaldir ve batik ve kil dönmesi olusumunu en aza indirir.
Agda Yapilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
• Agda yapmadan önce, agda yapilacak bölgeyi mutlaka su ve sabun ile yikayin. Temiz bölgeye agda yapmak, özellikle kisa tüylerin aliminda büyük kolaylik saglar.
• Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin agdaya çok daha kolay gelmesini saglar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir.
• Agda çabuk bitsin diye büyük bantlar kullanmaktansa, küçük bantlar kullanmak çok daha basarili sonuçlar almanizi saglar.
• Agda yaparken, tüylerinizin fazla uzun olmamasi gerekir. Eger tüyler fazla uzunsa önce tüylerinizi bir makas yardimi ile kisaltin, sonra agdaya geçin. • Tüyleri alinacak bölgeye agda sürerken, yukaridan asagiya dogru sürmelisiniz. Tüylerinin çikis yoluna dogru sürdügünüz için alacaginiz sonuç çok daha verimli olacaktir.
• Agdayi sürdükten sonra yapistirdiginiz agda bezini, tüylerin çikis istikametinin tam tersine dogru çekmelisiniz.
• Agda islemi bittikten sonra cildinizin tahris olmamasi için iyi bir nemlendirici kullanmaniz tavsiye edilir. Tercihen bebek pisik kremleri bu konuda gereken hassasiyeti saglayacaktir.
Agdanin Avantajlari Nelerdir?
Agda yapmak aslinda bir sekilde cildinize dogal bir peeling yapmaniz anlamina da gelmektedir. Agda yaparken derinin üst tabakasindaki hücreleri de temizledigi için dogal bir peeling etkisi de göstermektedir. Peeling etkisi gören cilt, daha parlak, daha canli görünür. Böylelikle agda yaparken saglikli bir görünümü de elde etmis olursunuz. Agda yapmak ayni zamanda pürüssüz cilt görünümü yakalamaniza da olanak saglar.
Agdanin çok da fazla çesidi vardir; sicak agda, ilik agda, soguk agda, sekerli agda, sir agda vb. Bu kadar çok çesit arasindan kendinize uygun olan agdayi bulmaniz da aslinda oldukça kolay olur. Bunlar bir de kendi aralarinda cilt tiplerine göre de siniflandirilmislardir.